![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKAMIpsTIcU44u9QJJYeTuveNNBM1MRfcmB6ppmvGu7wkLefFX65b6wkRpPwLJ9SQ_p1WAykDQQVB1BwB2Lw4WTLtpeiWTg1IR6hCzYQszwQnX_zVCBmOu4na5VWkitcT73ls4co5A6yA/s400/SVANETI.jpg)
Przygotowanie kupdari jest proste. Do wykonania 1 porcji potrzebne jest:
200 g mąki
pół łyżeczki drożdży
pół łyżeczki soli
szczypta cukru
woda gazowana
100 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
mała cebula
2 ząbki czosnku
suszony koperek
kolendra
pieprz
(woda gazowana polepsza nam jakość ciasta)
4 komentarze:
Wygląda apetycznie. Czy jednak można prosić o jakiś krótki sposób przyrządzenia tego dania? I czy aby miara: "szczypta cukru" nie jest zamieniona omyłkowa z "pół łyżeczki soli"? Nie powinno być aby szczypta soli i pół łyżeczki cukru?
Pozdrawiam.
Witam, wygląda więcej niż apetycznie, jednak podanie samych składników niewiele daje. Jaką konsystencję ma mieć to ciasto? Ile wlać wody? Jak długo ma wyrastać? W jakiej temperaturze piec? Prosimy o więcej szczegółów!
Witam i też wnoszę o krótki przepis... Nie zawsze mam możliwość obejrzenia programu, więc same składniki niewiele dają... Może jakiś link do fragmentu z przygotowywaniem dania byłby rozwiązaniem... dotyczy to wszystkich dań przygotowywanych z wrodzonym wdziękiem przez Panią Kasię :)
Pysznie wygląda i pewnie rewelacyjne smakuje. Kuchnia gruzinska jest imponujaca z cała swoją paletą smaków.Niestety nie miałam okazji skosztować tych przysmaków na miejscu, ale bardzo kusi mnie wyjazd do Gruzji,nie tylko zeby posmakowac tamtejszej kuchni.Czytam mnostwo o tym kraju, bardzo wiele ciekawych informacji znalazłam na stronie "Odkryj Gruzję" i na tym blogu rzecz jasna tez
Prześlij komentarz