sobota, 21 lutego 2009

Kubdari

Przygotowanie kupdari jest proste. Do wykonania 1 porcji potrzebne jest: 
200 g mąki
pół łyżeczki drożdży
pół łyżeczki soli
szczypta cukru
woda gazowana
100 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
mała cebula
2 ząbki czosnku
suszony koperek 
kolendra
pieprz
(woda gazowana polepsza nam jakość ciasta)

4 komentarze:

lamparcikiel pisze...

Wygląda apetycznie. Czy jednak można prosić o jakiś krótki sposób przyrządzenia tego dania? I czy aby miara: "szczypta cukru" nie jest zamieniona omyłkowa z "pół łyżeczki soli"? Nie powinno być aby szczypta soli i pół łyżeczki cukru?

Pozdrawiam.

Sokole Oko pisze...

Witam, wygląda więcej niż apetycznie, jednak podanie samych składników niewiele daje. Jaką konsystencję ma mieć to ciasto? Ile wlać wody? Jak długo ma wyrastać? W jakiej temperaturze piec? Prosimy o więcej szczegółów!

miszka52 pisze...

Witam i też wnoszę o krótki przepis... Nie zawsze mam możliwość obejrzenia programu, więc same składniki niewiele dają... Może jakiś link do fragmentu z przygotowywaniem dania byłby rozwiązaniem... dotyczy to wszystkich dań przygotowywanych z wrodzonym wdziękiem przez Panią Kasię :)

World By Ann pisze...

Pysznie wygląda i pewnie rewelacyjne smakuje. Kuchnia gruzinska jest imponujaca z cała swoją paletą smaków.Niestety nie miałam okazji skosztować tych przysmaków na miejscu, ale bardzo kusi mnie wyjazd do Gruzji,nie tylko zeby posmakowac tamtejszej kuchni.Czytam mnostwo o tym kraju, bardzo wiele ciekawych informacji znalazłam na stronie "Odkryj Gruzję" i na tym blogu rzecz jasna tez